Alsang
18. august 1940 blev det første store afholdt på Bispetorvet med 35.000 deltagere !
Aarhus havde da rundet 100.000 indbyggere.

Alsang førte til og hvad kunne være mere symbolsk end at starte Algangen ved “Friheden” over Joh. Baunes Plads ad Ringgaden til Vester Kirkegård og tilbage igen.
Den første Algang blev gået lørdag den 28.juni 1941 med 750 deltagere.
Heltemindedag
Søndag den 21. marts 1943 holdt tyskerne og deres sympatisører Heltemindedag på Bispetorv. De tyske tropper fejrede det med parader bl.a. i Aarhus. Den var ikke populær blandt aarhusianerne.
Her havde der - ifølge forfatter og lærer ved Samsøgades skole, Victor Jensen - været samlet et par tusinde mordere, så "der kunne en Bombe have gjort rigtig Gavn".
Desuden troede samme lærer, at en sabotageaktion ved Langelandsgades Kaserne et par dage senere var forøvet af engelske flyvere, så "hvorfor Fanden kunne de ikke lige så godt have droppet den her".
Bråvallaslag
Søndag den 4. juli 1943, da der var premiere på Oehlenschlægers nationale friluftsspil, ”Dronning Margrete” (1834), kom det til et vældigt Bråvallaslag med tyskerne.
I denne anledning var pladsen afspærret, men tyske soldater ville ikke respektere afspærringerne, og det varede ikke længe før der udviklede sig et forrygende slagsmål, der forplantede sig til det omliggende kvarter. Politiet foretog omfattende anholdelser, men episoden er ikke omtalt i de lokale aviser.

Den 29. august 1943, hvor Generalstrejken fandt sted, og al sammenstimlen var blevet forbudt, samledes hundredvis af aarhusianere i Aarhus Domkirke.
Sankt Clemens Torv
Likvideringer foran Hotel Skandinavien
Om aftenen den 28. marts 1945 ledede “Leif” (Einar Sørensen) syv modstandsfolk fra den aarhusianske "Likvideringsgruppe" i en aktion mod to mænd, der begge havde deltaget i Gestapos forhør og tortureret danske fanger. Det drejede sig om de to stikkerne Preben Arne Bisp og Carl Bertelsen.

, også kaldet Johnny, havde mindst et mord på en civil på samvittigheden. Han blev anset for en af de farligste stikkere i Jylland.
Likvidering af Andreas Rasmussen
Marinevægter fra Skanderborg kaldet "Sukker-Dres" blev skudt på Bispetorv af Henrik Platou (”Knud”) og Einer Sørensen (Leif"), der begge havde fulgt efter ham i toget.
Steen Lykkeberg arresteres

Den 14. juni 1944 blev Steen Lykkeberg ("Bette Søren" og "Kaj") arresteret på Bispetorv under stor dramatik. Han kom fra Horsens og ledte indtil sin arrestation fremstillingen og distributionen af det kommunistiske illegale blad, Aarhus Ekko.
I bogen beretter han om sin arrestation og de mange dage med tortur og ophold i Aarhus Arrest i Vester Allé.
Han blev sendt til Frøslev og siden videre til koncentrationslejren Neuengamme.
Aarhus Teater
Den 22. februar 1945 om morgenen kl. 03.30 blev Aarhus Teater schalburgteret af Peter-gruppen med en kraftige bomber. Det sket kort efter at banden havde lagt sprængbomber og fosforbomber i en række ejendomme i Guldsmedgade, Nørregade og Clemens Bro.
Facaden blev slemt molesteret og en del af første etage styrtede sammen, men branden blev hurtigt slukket, og der var ikke sket nogen personskader.

Kannikegade
Molles Kro
Molles Kro lå i nr. 19 i Kannikegade. Ejeren var en tidligere skuespiller ved Aarhus Teater og Vennelyst Teateret, Duval Mols. Kroen blev schalburgteret samme nat som Håndværkerforeningen den 1. december 1944.

Duval Mols annoncerede med skildpadde hver onsdag og gule ærter og pandekager hver fredag. I annoncen fra 6. juli hentydes selvfølgeligt til den Dronning Margrethe den Første, der er hovedpersonen i friluftspillet af Oehlenschläger, som netop blev opført i de dage. Kroen blev aldrig genopbygget, og Aarhus Teater udvidede senere hen over grunden. Willers Kro i Vesterbrogade 31 blev ligeledes schalburgteret, fordi betjeningen også her var uvenlig over for tyskere og deres håndlangere.
Konditori Marie Christensen
Kannikegade nr. 10 (I dag: The Old Irish Pub).

En af de få aktive kvindelige modstandsfolk, Paula Heide, fortæller i bogen Ikke noget theselskab af Hedda Lundh om sin rekruttering til modstandsbevægelsen en dag, hvor hun sad på Marie Christensens Konditori.

I berettes om 7 andre kvinders deltagelse i modstandskampen. Det drejer sig om gruppens leder, Karen Brieg, Hedda Lundh selv, Else Marie Pade, Paula Heide, (der blev rekrutteret her), Minna Brøcher, Dagmar Holm Hansen, Ebba Jeppesen og Elisabeth Bech. Gruppen samledes hos Karen Brieg i Klintegaarden.
Dele af denne rene kvindegruppe mødtes med andre studerende på litteraturstudiet ved Aarhus Universitet med trykning og distribution af illegal litteratur, men deltog også i den egentlig modstandskamp omkring den meget aktive medstuderende Morten Ruge.
Mange af dem blev arresteret af Gestapo og sendt til Frøslevlejren og videre til tyske koncentrationslejre.